Att installera Windows 10

De allra flesta rapporterar om smärtfria uppdateringar från Windows 7 eller 8.1 till Windows 10. Många upplever sina datorer som snabbare och mer användarvänliga, när väl den första inlärningströskeln klarats av.

Naturligtvis finns det undantag. De fel jag hittills har fått hjälpa till med är krånglande startmenyknapp och aktivitetsfält där ikoner saknas. Enstaka program kan behöva installeras om och i värsta fall hela Windows.

En fräsch, ren installation av Windows 10 kan vara befriande. Du slipper allt ”skräp” som datortillverkaren anser att du behöver, men som för det mesta är överflödigt. Bättre i så fall att efter en ominstallation av Windows gå in på tillverkarens hemsida och välja det du saknar. Var noga med att kopiera viktiga filer till USB-minne, extern hårddisk eller en molntjänst (OneDrive, Google Drive, Dropbox, etc.).

Om du vill hämta verktyget för att installera Windows 10 eller skapa en DVD eller ett USB-minne för installation, så följ denna länk: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=691209

Läs mer på Microsofts sida för Windows 10: https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10