Skaffa abonnemang

Det är en djungel där ute av olika tjänster. Här tar jag upp några fallgropar och bra-att-veta i korthet. Ett lite mer omfattande häfte hittar du på länken nedan (som PDF):

Att välja abonnemang för internet, TV och telefon

Mobilabonnemang

Numera sprider sig ”fastprisabonnemangen” snabbt, men några bolag erbjuder fortfarande prislistor med öppningsavgifter per samtal samt en minutavgift, speciellt de billigaste abonnemangen. Var uppmärksam på vad du i dagsläget betalar för och ta inga förhastade beslut när du lockas av ”canvasförsäljare” som bara står i ditt köpcenter en dag eller två.

Ju äldre abonnemang du har, desto större är risken att du betalar för mycket, med tanke på den sjunkande pristrenden på telemarknaden.

I ”fastpris” brukar minut- och uppkopplingsavgiften vara helt borttagen. Om du ringer för mer än 100 kronor per månad är det fastpris du ska leta efter. Dessutom ingår i regel SMS och MMS. Själva datamängden (mobilsurf) kan du ofta välja till separat.

Mobilsurf är det många som vill ha i sin ”smart phone”. Det drar snabbt iväg om du inte har köpt ett fastprisabonnemang med tillräcklig mängd för dina behov. Räkna med att detta går åt för olika aktiviteter:

  • Film ca 1-2 GB data per timme!
  • Musik ca 100-300 MB per timme (alltså 0,1-0,3 GB)

Grafiktäta hemsidor kan dra en del de också, men det är mest film och musik du ska ”oroa” dig för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *